CLUB CLASSIQUE, v/h Stichting Muziek buiten de Concertzaal Keizersgracht 68 1015 CS Amsterdam info@clubclassique.nl
 

WAAR ONZE ‘CLUB CLASSIQUE’ VOOR STAAT

De naam is kakelvers: wat een aantal jaren ‘Muziek buiten de Concertzaal’ was, heet sinds kort ‘Club Classique’. Maar de enthousiaste intenties van de jonge musici/initiatiefnemers* hebben zich van die naamswijziging niets aangetrokken. Het blijft draaien om het brengen van klassieke kamermuziek in een ongedwongen, in een levendige, in een originele atmosfeer. Je kunt ook zeggen: ‘klassiek’ toegankelijker maken. De kloof tussen musici en publiek vullen met wisselwerking. En op z’n mooist met intimiteit. Ongebruikelijke locaties helpen daar een stevig handje bij. Net als de ruimte voor vrije associatie binnen de programmering. Als ook de vrijheid voor samenhang met andere kunstvormen. Zolang ‘t allemaal maar blijft voldoen aan die andere basisbehoefte: altijd kwaliteit!

(* meer over hen? kwestie van even scrollen...)

 

Onze agenda
Save the dates!

CLUB CLASSIQUE IN DE KROEG
ZONDAG 29 MEI CAFÉ ’T GEVELTJE

Bloemgracht 170 - 1015 TV Amsterdam
van 20.00 uur tot laat in de avond - toegang gratis

Elke laatste zondag van de maand: kamermuziek in de kroeg: Brahms & Bier, Weber & Wijn, Puccini & Proost! Met wisselende bezetting tijdens de avond. Zo informeel, zo incourant – Club Classique ten voeten uit!

CLUB CLASSIQUE IN DE RODE HOED
VRIJDAG 3 JUNI ‘ENTARTETE MUSIK’

Een jaar na de tentoonstelling ‘Entartete Kunst’ organiseerde het naziregime in ’38 de specificatie ‘Entartete Musik’. De stromingen die daar onder vielen, waren zo divers en zo kwalitatief, dat de hedendaagse programmeur zich nauwelijks een mooiere vijver kan voorstellen. Maar ook aandacht voor: wat viel wél in de smaak van het regime? En vooral ook: waarom? Deze eclectische avond wordt georganiseerd in samenwerking met het collectief ‘Jonge Historici’.

Vrijdag 3 juni 2016 De Rode Hoed - Keizersgracht 102 - 1015 CV Amsterdam All-in prijs diner/wijn + concert: € 34,95 (aanvang 18.30 uur) Alleen concert: € 12,50 (aanvang 20.00 uur
Kaarten tegen die tijd te bestellen via De Rode Hoed

(Na de zomer wordt de Rode Hoed-reeks 2016 van Club Classique vervolgd met ‘Cabaret’ op vrijdag 9 september en ‘Theater’ op vrijdag 2 decembe)

Onze mensen

Artistieke leiding / Cellist: LEONARD BESSELING (1987)
leonard@clubclassique.nl / 06 - 11 44 35 35

Begon op z’n 8e met cello (o.a. les van Bengt Widlund), mocht op z’n 15e naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde in 2011 af aan het Conservatorium van Amsterdam (lees in dit geval: Godfried Hoogeveen). Volgde daarnaast en daarna cursussen bij o.m. het Summit Music Festival New York, het Sitka Summer Music Festival Alaska en de International Masterclasses Apeldoorn. Speelde als solist in diverse binnen- & buitenlandse orkesten en in kamermuziekverband o.m. met Camerata RCO, Vrienden van de Kamermuziek, het New European Ensemble en het Reizend Muziekgezelschap van Christiaan Bor. En zijn cello? Die is gebouwd door zijn vader Matthieu Besseling, vioolbouwer te Amsterdam.

Artistieke leiding / Violist: MYRTHE HELDER (1983)

myrthe@clubclassique.nl / 06 - 14 68 05 66

Studeerde vanaf haar 7e aan de conservatoria van resp. Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Wenen. Volgde daarnaast en daarna masterclasses bij o.m. Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov, het Amadeus Quartet, het Alban Berg Quartet, het Guarneri Quartet en het Fine Arts Quartet. Speelde recitals en soloconcerten in zalen als De Doelen, Het Concertgebouw, de Wiener Musikverien en Carnegie Hall. En ter afsluiting van deze ruwe samenvatting hier vooral ook melding van Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, dat Myrthe een Matteo Goffriller Venetië 1699 ter beschikking heeft gesteld.

Bestuur:
WIM KONING – secretaris
VOLKERT VAN DER WILLIGEN – voorzitter
PAUL GRAAVE – penningmeester

Onze vrienden

Helaas, het is bij ons niet anders: zonder Vrienden zouden we niet bestaan. Met een paar (uiteraard zeer gewaardeerde) subsidiënten en nog zo veel pro deo-betrokkenen (incl. bestuursleden) zijn we er echt niet. Alleen dankzij úw steun kunnen we de aspiraties en ontwikkeling van jonge kunstenaars blijven stimuleren en de drempel voor onze concerten laag houden.

In principe is natuurlijk elke bijdrage meer dan welkom. En om aan uiteenlopende wensen en portemonnees tegemoet te komen, zijn er ook uiteenlopende vormen van donatie geïntroduceerd. Variërend van € 50,- contributie per persoon per jaar (voor stellen € 75,-) om Vriend te worden en te blijven... tot en met periodieke giften van € 1000,- voor 5 jaar (totaal dus € 5000,-), waarmee Donateurs een heel concert kunnen ‘kopen’.

Maar ongeacht de optie die u kiest, in alle gevallen geldt het navolgende feestpakket:

u krijgt een exclusief concert voor Vrienden en Donateurs voorgeschoteld u krijgt voorrang bij reservering van de Rode Hoed-concerten
u profiteert van kortingen in de Club Shop
uw donatie is voor 125% fiscaal aftrekbaar, want onze Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als een Culturele ANBI
u krijgt een kus van Myrthe en/of Leonard
... en alle Club Classique-ers zijn u eeuwig dankbaar!

Hoe dan ook, wilt u Vriend worden, of - in alle vrijblijvendheid – meer weten over een rol als Donateur, neem dan alstublieft contact met ons op via info@clubclassique.nl of rechtstreeks met de secretaris (wim@clubclassique.nl) of de voorzitter (volkert@clubclassique.nl).

Contact met ons

Meld u hier aan voor onze NIEUWSBRIEF

Club classique

v/h Stichting Muziek buiten de Concertzaal

Secretariaat: Keizersgracht 68 1015 CS Amsterdam

info@clubclassique.nl

Artistieke leiding:
Leonard Besseling 06 – 11 44 35 35
Myrthe Helder 06 – 14 68 05 66

Bankgegevens:
IBAN: NL67 SNSB 0898 7169 50 t.n.v. Club Classique te Amsterdam